Verkocht
Oudendijk 2
in Piershil

Op een perceel van maar liefst 8.690m2 eigen grond ligt deze karakteristieke en royale woonboerderij. Met een inhoud van ruim 1.200m3 is dit een object met zeer veel mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een kantoor aan huis of als kangoeroewoning!

De woning en omgeving
De woning ligt op een rustige locatie aan de Oudendijk tussen Nieuw-Beijerland en Piershil. De ontsluiting is goed te noemen, zowel via de N217 als via het veer naar Spijkenisse.
Het oorspronkelijk bouwjaar van de woning is 1712 en het heeft voorheen als boerderij dienst gedaan. De woning is zeer goed onderhouden en is enkele jaren geleden voorzien van een nieuwe, geïsoleerde, rietgedekte kap. Ook is hierbij het pannendak vervangen en voorzien van isolatie.
Door de indeling en oppervlakte van de woning is het zeer goed mogelijk om de woning als mantelzorgwoning of kangoeroewoning te gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld al twee keukens en hoeft er niets verbouwd te worden om het in die hoedanigheid te gebruiken.


Indeling
Royale entree/hal met 2 trapopgangen naar de verdieping (in 2 delen).
Aan de rechterzijde vindt u een ruime werk-/slaapkamer van circa 19m2 met vaste kasten en uitzicht over de voortuin. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de woonkamer van circa 55m2 welke is afgewerkt met antieke plavuizen. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval maar bieden u tegelijkertijd een mooi uitzicht over het perceel aan voor- én achterzijde. Vanuit de woonkamer is er een praktische kelder bereikbaar.
Aan de achterzijde van de woning ligt de ruime keuken van circa 20m2 welke is voorzien van een klassiek interieur met inbouwapparatuur. Vanuit de keuken zijn de hal, tuin en bijkeuken bereikbaar. In de bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine/droger en is eveneens de tuin bereikbaar.
In de tussenhal vindt u een garderoberuimte, een toilet en de badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.
Mogelijke kangoeroewoning: Vanuit de tussenhal is een tweede woonkamer bereikbaar. Een zeer sfeervolle ruimte van maar liefst 47m2 met een karakteristiek houten spant. Vanuit deze woonkamer is een gesloten keuken met te bereiken met apparatuur en een aansluiting voor een wasmachine. Vanuit de keuken is het derde deel van de verdieping te bereiken met een ruime overloop en 2 slaapkamers.

De verdieping van de woning bestaat uit 3 afzonderlijke delen. Hierdoor is sprake van veel privacy voor bijvoorbeeld logees of andere inwonenden.
Het derde deel hebben we hierboven omschreven als onderdeel van het mogelijke ‘kangoeroegedeelte’.

Vanuit de hal zijn twee trapopgang bereikbaar naar de eerste 2 delen van de verdieping.
Het voorste deel bestaat uit een overloop met veel bergruimte. U vindt hier een royale slaapkamer van ruim 24m2. Ook is er een badkamer met ligbad, wastafel en toilet.
Het tweede gedeelte is bereikbaar via de tweede trapopgang en bestaat eveneens uit een royale overloop met bergruimte, een royale slaapkamer van circa 22m2 en een badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet.


Tuin
De woning beschikt over een prachtige, parkachtige tuin. Vanaf de dijk is er een afrit met elektrisch bedienbaar hek. U kunt voor de woning langsrijden waar voldoende parkeergelegenheid is.
Aan de zijkant van de woning staat een dubbele carport met parkeergelegenheid voor 2 auto’s. Hieraan grenst een royale dubbele berging waarvan 1 deel is geïsoleerd.
De achterzijde is werkelijk een oase van rust en groen. Ongeveer de helft van de tuin (welke op het zuiden ligt) is ingericht als gazon met een terras en borders. De andere helft is ingericht als bos met een wandelpad. In de voortuin is tevens een boomgaard met fruitbomen.


Algemeen
Bouwjaar 1712.
Inhoud 1.234m3.
De kozijnen zijn uitgevoerd in hout met roedeverdelingen en nagenoeg geheel voorzien van dubbel glas. Rondom de woning zijn mooie houten luiken aangebracht.
De woning wordt verwarmd middels een 2 cv-combi ketels met radiatoren (merk: Vaillant, 2012). Deze cv-combi’s leveren ook het warme water.
Oplevering in overleg.

+ Lees meer ›
Perceeloppervlakte: 8690 m2
Inhoud: 1234 m3
Woonoppervlakte: 370 m2
Bouwjaar: 1712
Deel deze woning via: Facebook Email

Weet je al voldoende en wil je direct contact opnemen?

1 / 59 Foto's
Plattegrond