Verkocht
Maarland Noordzijde 43
in Brielle

Dit prachtige rijksmonument ligt in de vesting van Brielle op een mooie locatie aan de haven. De woning is verrassend ruim met maar liefst 164m2 Gebruiksoppervlakte Wonen. Een ander groot voordeel van de woning is de diepe achtertuin met stenen berging, hobbykas én achterom.

Aan de voorgevel van de woning valt de mooie gevelsteen op, genaamd ‘de 4 Gecroonde Ambachtslien’. Dit een 20e-eeuwse replica van een 16e-eeuwse steen welke in het Historisch Museum Den Briel wordt bewaard.

Indeling
Begane grond: entree/hal met meterkast en vaste kast. Vervolgens komt u in de ruime en opvallend lichte woonkamer van circa 36m2. Hierin ligt een fraaie plavuizen vloer en er is een openhaard met daarnaast een kastenwand. De hoogte is met circa 3,23m aangenaam te noemen.
Halverwege de woning is een tussenhal met trapopgang en het toilet. Enkele treden naar beneden komt u in de royale woonkeuken met aangebouwde eetkamer. Deze hebben samen een oppervlakte van circa 30m2. In de keuken bevinden zich twee vaste kasten en er is een licht keukenblok met inbouwapparatuur.
De aangrenzende eetkamer is een fraaie ruimte met een sporenkap met stammen. Deze kamer grenst aan de tuin, beschikt over een vaste kap en uiteraard is er ook toegang tot de tuin.

Vanuit de tussenhal enkele treden naar boven komt u op een overloop met de badkamer. De badkamer is circa 5m2 groot en beschikt over een douche, toilet en wastafel.
Ook is vanaf de overloop de hoofdslaapkamer aan de achterzijde bereikbaar. Dit is een aangenaam ruime en eveneens lichte kamer van circa 17m2 welke is afgewerkt met vloerbedekking en beschikt over vaste kasten.

Als we weer een verdieping hoger gaan, bereiken we de overloop van de 2e verdieping.
Aan de achterzijde ligt een royale slaapkamer met uitzicht over de tuin. Ook hier treft u een karakteristieke sporenkap aan en er ligt vloerbedekking op de grond.
Vanaf de overloop is ook een grote tussenruimte/tweede overloop bereikbaar waar de opstelling van de cv-ketel is. Tevens is vanaf de overloop een tweede badkamer met douche en toilet bereikbaar.
Aan de voorzijde van de woning ligt de laatste slaapkamer. Vanuit deze kamer heeft u een prachtig uitzicht over de haven en het Maarland.
Boven de slaapkamer is nog wat bergruimte in de vliering.

Tuin
Aan de achterzijde van de woning ligt een fraaie tuin van circa 25m2 diep. Deze ligt op het noorden en door de diepte van de tuin heeft u hier de gehele dag de zon. De ligging is erg rustig te noemen. Achterin de tuin staat en hobbykas en er is een stenen berging. Ook is de tuin middels een achterom te bereiken.


Algemeen
Bouwjaar 1750
Inhoud 588m3.
184m2 eigen grond.
De kozijnen zijn uitgevoerd in hout en voorzien van enkel glas.
De woning wordt verwarmd middels een cv-combi met radiatoren (merk: Atag). Deze cv-combi levert ook het warme water in de woning.
Oplevering in overleg.

Bij woningen welke gebouwd zijn voor 1980 zal er een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen. Bij woningen welke gebouwd zijn voor 1993 zal er ook een asbestclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen.

+ Lees meer ›
Perceeloppervlakte: 184 m2
Inhoud: 588 m3
Woonoppervlakte: 164 m2
Bouwjaar: 1750
Deel deze woning via: Facebook Email

Weet je al voldoende en wil je direct contact opnemen?

1 / 61 Foto's
Plattegrond
Video